torstai 20. kesäkuuta 2013

Keskikesän juhlaa



Näin juhannuksen kunniaksi tämä on hyvin kuvapainoitteinen postaus Vaasan kesäyliopistosta ja sen ympäristöstä.

Vaasan kesäyliopistohan muutti viime vuoden joulukuussa ja sijaitsee nykyään valtion virastotalon toisessa kerroksessa Wolffintiellä. Virastotalossa nimensä mukaisesti sijaitsee monia eri toimipisteitä, kuten esimerkiksi maistraatin Vaasan yksikkö. Vaikka rakennus tuo ainakin ulkoa mieleen lähinnä lomahotellin, ovat tilat kuitenkin toimivat ja siistit.

Wolffintie, Palosaari.



Valtion virastotalo.



Muuton myötä myös maisemat muuttuivat ja merinäkymä vaihtui puisempaan, mutta merihenkisyys kuitenkin pysyi. Eräänä päivänä  Sven teki havainnon, että kalalokki oli löytänyt pesäpaikan aivan toimistomme ulkopuolelta. Ikävä kyllä lokin paikanvalinta ei ollut kaikkein paras, sillä pesä sijaitsi ilmanvaihtoaukon päällä ja se jouduttiin uudelleensijoittamaan toiseen lokaatioon. Toivottavasti uusi paikka on lokille hieman suotuisampi ja se saa kasvattaa poikasensa rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä.

Tietoisku: Suomen vanhin rengastettu kalalokki oli renkaan lukuhetkellä 32 vuotta ja kahdeksan kuukautta. Lähde: LuontoPortti

Larus canus.
Nyt kun kevään kiireet ovat hieman hellittäneet, on meillä täällä konttorilla ollut aikaa miettiä myös hieman sisustusta. Pikapiristykseksi hankimme jokaiseen huoneeseen pinkit gerberat, jotka tiiran ohella kuuluvat tiiviisti kesäyliopistomme ulkoilmeeseen. Myöhemmin listalla ovat mm. uudet verhot, joilla saa nopeasti ja kivasti loihdittua uutta ilmettä paikkaan kuin paikkaan.

Gerbera kuvassa etuoikealla.
Ulkoilmeestä puheen ollen, sitä olisikin ehkä syytä siistiä ainakin allekirjoittaneen työpisteellä, joka pursuaa erivärisiä post-it-lappuja, papereita, mappeja, kyniä ja muita toimistoon enemmän tai vähemmän liittyviä asioita. Sanapari "hallittu kaaos" kuvaa aika hyvin työpöydän siisteystasoa.

Työpiste vielä jokseenkin siistinä.

Vaikka tätä blogausta kirjoittaessa ulkona sataa vettä niin paljon, että luulisi kyseessä olevan ennemminkin alkusyksy kuin juhannusaaton aatto, niin alla vielä muutama tunnelmakuva kesiksen toimiston läheltä. Niiden myötä Vaasan kesäyliopisto toivottaa kaikille oikein mukavaa juhannusta .

Muistakaa syödä kunnolla ja käyttää aurinkovoidetta!

t: Mari//harjoittelija

Virastotalon piha-alue

Voikukkasia.

Yliopistonranta

Vaasan yliopiston kampusalue




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti