maanantai 6. lokakuuta 2014

Vuoden 2014 aikuiskouluttaja Ghodrat Moghadampour & vuoden 2014 aikuisopiskelija Jussi Jousmäki: Tule mukaan avoimen AMK:n ja kesäyliopiston yhteistyökursseille!

Kesäyliopiston kurssit tarjoavat uuden ilmapiirin ja uusia mahdollisuuksia. Kurssien asetelmat ovat erilaisia ja niihin osallistutaan erilaisella asenteella. Kurssien tarkoitus on tukea tutkintoon johtavaa opiskelua ja tarjota ylimääräisiä mahdollisuuksia opiskelijan osaamisen kehittämiseksi. Nämä kaikki vaikuttavat omalta osaltaan opetustyöhön ja tekevät siitä erilaisen.

Yhteistyö kesäyliopiston kanssa on ollut hyvin mielenkiintoista ja antoisaa. Se on tarjonnut minulle
opettajana kanavan, jonka kautta olen voinut toteuttaa suunnitelmiani uusien haasteiden
vastaanottamisesta ja oman osaamisen kehittämisestä. Se on luonut uuden ulottuvuuden opetustyössäni ja antanut mahdollisuuden tarjota omaa tietotaitoani opiskelijoille toisenlaisessa ympäristössä. Opiskelijoiden kohtaaminen kesäyliopiston kursseilla on ollut myös hieman erilaista. Kesäyliopiston kursseille osallistuvat ovat tyypillisesti motivoituneita opiskelijoita, jotka ovat päättäneet käyttää myös vapaa-aikaansa opiskeluun. Tällainen asetelma luo erilaisen ilmapiirin, jonka puitteissa opettajan ja opiskelijan välinen vuorovaikutus on sujuvampaa ja miellyttävämpää. Kesäyliopiston kursseille osallistuminen vaatii sekä opettajalta että opiskelijalta ylimääräistä panosta. Se on myös osoitus siitä, että molemmat osapuolet ovat valmiita tekemään oman ammattilaisen osaamisen kehittämiseksi tavallista enemmän.

Kesäyliopiston kursseille osallistuminen iltaisin voi merkitä hyvin pitkiä työpäiviä tai luopumista omista harrastuksista ja vapaa-ajan vietosta kurssien ajaksi. Tämä voi tietysti aiheuttaa paineita ja kuormittaa osallistujia henkisesti. Tällaisessa tilanteessa asia, joka auttaa kurssiin osallistujia kestämään on henkilökohtainen motivaatio, miellyttävää ja rakentavaa vuorovaikutus opiskelijan ja opettajan välillä, sekä syvällinen kiinnostus kurssin aiheesta ja päämäärään, johon kurssin suorittaminen johtaa. Kurssin onnistunut läpivienti antaa sekä opettajalle että opiskelijalle onnistumisen tunteen. Opettaja saa  tyydytyksen siitä, että on pystynyt tarjoamaan asiansa kiinnostuneille opiskelijoille ja opiskelijat puolestaan saavat tyydytyksen siitä, että ovat ylittäneet tavalliset rutiininsa ja tehnyt uhrauksia uusien asioiden oppimiseksi. Tällainen yhteinen sitoutuminen ja yhteistyö antaa kaikille osapuolille voimia ja auttavat heitä jaksamaan oppimisprosessissa, joka puolestaan vaatii keskittymistä ja ponnistelua.

Opiskelija ja vuoden 2014 Aikuisopiskelija Jussi Jousmäki kuvaa opiskeluaan näin:

Moips. Idean kursseille osallistumisesta sain kun ei löytynyt kesätöitä ja kurssit olivat kätevään aikaan illasta. Valintaan vaikutti myös että kursseilla saan koulun vapaasti valittavat täyteen. Kurssit olivat hyvin pitkälti samanlaisia kuin mitä Ghodratin tässä syksyllä aloittamat kurssit; luentoja ja tehtävien tekoa vuorotellen. Suosittelen.

Kirjoittaja on Vaasan kesäyliopiston v.2014 Aikuiskouluttajaksi valittu, FT, yliopettaja, tietokirjailija Ghodrat Moghadampour, hän muutti Suomeen lokakuussa 1991. Pian muuton jälkeen hän aloitti opiskelunsa Vaasan yliopistolla, jossa hän myös suoritti maisterin, lisensiaatin sekä tohtorin tutkinnon pääaineena tietotekniikka. Hän aloitti työnsä tuntiopettajana opiskelunsa ohella Vaasan yliopistolla, jossa hän myöhemmin toimi myös täysipäiväsenä tutkijana, opettajana ja assistenttina. Vuodesta 2000 lähtien hän on toiminut ohjelmistotekniikan yliopettajana Vaasan ammattikorkeakoulussa, jossa hän on opettanut laajan valikoiman alana aiheita. Hän on kouluttanut teollisuudessa ja opettanut lukuisissa ulkomaisissa korkeakouluissa vierailijana luennoitsijana. Hän on myös tuottanut useita verkkokursseja eri ammattikorkeakoulujen käyttöön sekä kirjoittanut C# (C sharp) -ohjelmointikielestä kaksi kirjaa, jotka useissa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa on valittu kurssikirjoiksi.

V. 2014 tarjottavat yhteistyökurssit: https://vaasa.kurssit.eduplan.fi/index.php?lng=fi&p=3&id=13
(kurssitarjonta vaihtelee vuosittain).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti